Malzemeler
- iki su bardağı kırmızı mercimek
- bir su bardağı ince bulgur
- üç adet kuru soğan
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- üç yemek kaşığı domates salçası
- yarım demet taze yeşil soğan
- bir demet maydanoz
- üç adet limonun suyu
- Karabiber,kırmızı pul biber,kimyon,nane,tuz.
Mercimek Köftesi Tarifi Hazırlanışı
İlk olarak tenceremize mercimeğimizi koyup üzerine dört su bardağı su ekleyip, mercimeğimizi haşlıyoruz. Mercimekler iyice haşlandıktan sonra içine ince bulgurumuzu koyuyoruz. Biraz mercimek ve bulgur özdeşince ocağı kapatıp, kapağı kapalı bir şekilde bekletiyoruz. Bu sırada kuru soğanlarımızı ince ince doğrayıp, yağda kavuruyoruz. Soğanlarımız kavrulduktan sonra salçamızı katıp kavurmaya devam ediyoruz. Bir taraftan maydanozumuzu ve yeşil soğanımızı temizleyip ince ince doğruyoruz. Derin bir kaba mercimeğimizi ve kavurmuş olduğumuz soğanlarımızı koyup yoğuruyoruz.İyice yoğurduktan sonra baharatlarımızı, yeşilliklerimizi ve limon suyumuzu koyup yoğurmaya devam ediyoruz. Daha sonra şekil verip servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder