29 Haziran 2013 Cumartesi

KADINBUDU KÖFTE

400 gr az yağlı kıyma
2 corba kaşığı pirinç
1 tane ortaboy soğan
1 yumurta sarısı içine
tuz, karabiber, kimyon yarım demet kıyılmış maydanoz
Bulamak için:
1 yumurta
1 kase un
Tavaya sıvıyağ koyup, küçük küçük doğradığınız soğanları hafif kavurun. Kıymanın yarısından daha az kısmını tavaya ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Ayrı bir yerde 2 corba kasigi pirinci su ile haşlayın. Soğuttuğunuz kavrulmuş kıyma ve kıymanın diğer çiğ yarısını 1 yumurta sarısı, haşlanmış pirinc, maydanoz, kimyon, tuz, karabiber hepsini bir kabın icinde yogurun. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, oval şeklinde köfteler yapın. Köfteleri önce una daha sonrada çırpılmış yumurtaya bulayıp yağda kızartın. Afiyet olsun
NOT: Normal köfteden biraz daha büyük olması gerekiyor ve akşamdan kalma pilavınız varsa pirinç haşlamanıza gerek yok ondan 1 kepçe koymanız yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder